··· produkten  
Gratis 14 dagen trial
Download

         

   Stappenplan:

  1. Download en installeer de Klikspaan - Server op uw eigen PC. Download hier

  2. Start de Klikspaan - Server en noteer het ip-nr dat links in de blauwe balk verschijnt

  3. Download en installeer de Klikspaan - Client op de PC's van uw kinderen. Download hier

  4. Start de Klikspaan - Client. Verzin een wachtwoord, vul het eerder genoteerde ip-nr in en geef een beschrijving van de computer.Zijn ze wel bezig met hun huiswerk? MSN-en ze niet te veel? Zouden ze nu op het internet zitten en wat zouden ze nu dan bekijken? Hebben uw kinderen een PC op hun eigen kamer? Dan zullen deze vragen u wel eens door het hoofd geschoten zijn.

Soms zou u graag een oogje in het zeil willen houden. De PC in de woonkamer zou een oplossing kunen zijn, maar blijkt in de praktijk niet altijd handig. TV kijken en huiswerk maken is voor veel mensen een onmogelijke combinatie.

Voor mensen met meerdere computers in huis hebben wij het programma Klikspaan ontwikkeld. Zoals de naam al zegt vertelt de Klikspaan u welk programma uw kind op zijn of haar eigen PC gebruikt. U kunt online zien wat uw kind doet en u wordt gewaarschuwd als er programma's worden gestart die niet geoorloofd zijn. Met de Klikspaan kunt u meerdere PC's in de gaten houden.

Hoe werkt het?

Het Klikspaan pakket bestaat uit 2 programma's:
  • De Klikspaan - Client.    Download hier
  • De Klikspaan - Server.    Download hier
Op de computers die u in de gaten wilt houden installeert u de Klikspaan - Client. Op een andere computer van uzelf (bijvoorbeeld een notebook) installeert u de Klikspaan - Server. De Klikspaan - Client stuurt nu informatie van de computer van uw kind naar de Klikspaan - Server op uw eigen PC.

Installatie

Installeer eerst de Klikspaan 1.0 - Server op de computer die u als monitor wilt gebruiken. De monitor computer is de computer die de andere computers in de gaten moet gaan houden. Start vervolgens de Klikspaan Server en noteer het ip-nummer dat in beeld verschijnt. Het ip-nummer bestaat altijd uit 4 getallen achter elkaar gescheiden door een punt. Bijvoorbeeld 123.1.3.345 of 127.0.0.1. Dus altijd 4 getallen en daartussen 3 punten. Vergeet deze punten niet!.

Op de computer die u in de gaten wilt houden installeert u de Klikspaan 1.0 - Client. U verzint een wachtwoord en vult het ip-nummer van de Klikspaan Server in. Daarnaast kunt u kiezen hoe vaak de Klikspaan Client de informatie naar de Monitor stuurt. Normaal gesproken is iedere 5 seconden ruim voldoende. Tenslotte kunt u aanvinken of de Klikspaan Client op moet starten wanneer Windows opstart. Standaard staat deze optie uit, maar het wordt aanbevolen deze optie aan te vinken.

Monitor

De monitor toont de actieve Klikspaan Clients die in verbinding met de Klikspaan Server staan. Door te klikken op -start de monitor- gaat de Klikspaan Server op zoek naar computers met een actieve Klikspaan Client. De gevonden computers worden op volgorde van waarneming onder elkaar in een lijst geplaatst. Het is nu mogelijk om naar iedere actieve computer een berichtje te sturen of zelfs het actieve programma af te sluiten. Ook is het mogelijk om via de knop -Bericht aan alle gebruikers- een berichtje aan alle actieve Klikspaan Clients te sturen. Door op de knop -Monitor verversen- te klikken worden alle computers uit de lijst verwijderd en wordt opnieuw naar actieve Clients gezocht.

Instellingen

Bij de instellingen kunt u kiezen of u de inactieve Clients moeten worden weergegeven. Als de Klikspaan een programma of een schermtitel uit de zwarte lijst herkent kan men voor de volgende acties kiezen:

1. Speel een alarmsignaal op de server
2. Stuur een berichtje naar de bewuste computer
3. Stuur een berichtje en sluit daarna na 1 minuut het scherm
4. Sluit het scherm op de andere computer meteen

Zwarte lijsten

Zwarte lijst : Programma's
In deze zwarte lijst kunnen programma's worden opgenomen die men wil blokkeren of beperken. Er dient een programma te worden gekozen uit een lijst van eerder opgestarte programma's. Bij de instellingen kan men aangeven wat er moet gebeuren als er een ongeoorloofd programma wordt opgestart.

Zwarte lijst : Schermtitels
In deze zwarte lijst kunnen schermtitels worden opgenomen die men wil blokkeren of beperken. Indien een schermtitel een woord of woorden bevat die in de zwarte lijst voorkomen zal het scherm als ongeoorloofd worden aangemerkt. Bij de instellingen kan me aangeven wat er moet gebeuren als er een ongeoorloofd scherm wordt opgestart.

Logbestanden

De logbestanden houden bij als er een nieuw scherm aktief wordt. Met de logbestanden kunt u later altijd nog eens nalezen wanneer welk programma aktief is geweest. Daarnaast wordt de aktieve schermtitel weggeschreven. De logbestanden worden weggeschreven met het volgende format:

Computernaam xxxx Gebruiker yyyy

Een logbestand kan worden uitgeprint en als dat nodig is ook worden gewist.

Registreren

Klikspaan is een shareware programma. U mag de Klikspaan Server 14 dagen uitproberen, daarna kunt u een registratie online bestellen. Deze registratiecode krijgt u vervolgens per email toegezonden.
Voordelen Klikspaan:
U weet altijd waar uw kinderen mee bezig zijn op de computer
U kunt uw kinderen behoeden voor riskant gedrag op het internet
U krijgt een waarschuwing als uw kinderen andere dingen doen dan bv. hun huiswerk
Klikspaan is eenvoudig op ieder thuisnetwerk te installeren.
U kunt Klikspaan ook op een PC buiten uw thuisnetwerk installeren. U kunt bijvoorbeeld vanaf uw werk zien wat uw kinderen doen op de PC.
Vanaf de Klikspaan Server kunnen programma's op de andere PC's in het netwerk, handmatig maar ook automatisch, worden afgesloten.
Er kunnen korte berichtjes worden verstuurd vanaf de Klikspaan Server naar de andere PC's in het netwerk

Systeemeisen:
Pentium I of hoger
Microsoft Windows 95, 98, NT, 2000 of XP

 Copyright Quirex 2003